Молебан пред истраживања нове атомске подморнице

Јеромон Вењамин (Ковтун), командир Беломорске војно-поморске базе за духовну подршку подморничара, служио је молебан за оне који „по мору плове“. Заједно са свештеником се молила и посада атомске подморнице „Северодвинск“. Нова подморница ускоро треба да крене у двомјесечно истраживање дубина Бијелог мора, саопштава прес служба Архангелске митрополије.

31.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Молебан пред истраживања нове атомске подморницеЈеромон Вењамин (Ковтун), командир Беломорске војно-поморске базе за духовну подршку подморничара, служио је молебан за оне који „по мору плове“. Заједно са свештеником се молила и посада атомске подморнице „Северодвинск“. Нова подморница ускоро треба да крене у двомјесечно истраживање дубина Бијелог мора, саопштава прес служба Архангелске митрополије.
Послије молитве морнари подморничари су приступили помазивању јелејем које је освештано на Светој Земљи у манастиру Светог Саве Освећеног.
Напомињемо да је сабрат Санаксарског манастира (Саранска епархија Руске православне цкрве) отац Вењамин допутовао у Северодвинск по благослову Митрополита архангелског и холмогорског Данила ради духовне подршке подморничара. Јеромонах Вењамин има звање капетана прве класе у пензији: раније је био командир подморнице.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.