Московска Патријаршија подржала иницијативу против педофилије

МОСКВА, 15. јуна – Из Московске Патријаршије је изражена подршка иницијативи коју је против друштвене мреже „Вконтакте“ покренуо покрет за борбу против педофилије и ширења дјечје порнографије „Ловци на главе“.
Покрет је на интернету поставио петицију за бојкот поменутог сајта, оптуживши га за ширење порнографије, првенствено дјечије.

15.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Московска Патријаршија подржала иницијативу против педофилијеМОСКВА, 15. јуна – Из Московске Патријаршије је изражена подршка иницијативи коју је против друштвене мреже „Вконтакте“ покренуо покрет за борбу против педофилије и ширења дјечје порнографије „Ловци на главе“.
Покрет је на интернету поставио петицију за бојкот поменутог сајта, оптуживши га за ширење порнографије, првенствено дјечије.
„Иницијатива сакупљања потписа за ову петицију је дошла у прави час. Можда не бих био спреман да потпишем сваку ријеч, али сматрам да је друштвени покрет против дјечије порнографије на интернетеу веома племенита иницијатива. Овдје се крше не само моралне норме, већ и закон“, изјавио је протојереј Всеволд Чаплин, предсједник Одјељења за односе Цркве и државе при Московској Патријаршији.
Он је истакао да ниједан интернет ресурс, посебно онај са отвореним приступом, не смије садржати дјечију порнографију.
„То што се не може наћи преко претраживача, није никакво оправдање. Стид и срамота свима који то омогућавају, чак и са техничке стране“, казао је свештеник, подсјетивши да земље које имају самопоштовања, према дјечијој порнографији примјењују принцип „нула толеранције“.
У петицији под називом „Друштвена мрежа Вконтакте је расадник педофилије у Русији“ каже се да ова мрежа представља „катализатор у повећању сексуалних преступа против дјеце и платформу за ширење идеја педофилије и инцеста“Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.