Отворен први православни радио у Сибиру

Представници Томске епархије оснивају прву православну радио станицу „Благовест“, саопштава Сибирска агенција новости.
„Потреба за таквим радиом јавила се одавно“, изјавио је Архиепископ томски и асиновски Ростислав.

17.05.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Отворен први православни радио у СибируПредставници Томске епархије оснивају прву православну радио станицу „Благовест“, саопштава Сибирска агенција новости.
„Потреба за таквим радиом јавила се одавно“, изјавио је Архиепископ томски и асиновски Ростислав. Сада је већина емисија на радио станицама забавног карактера, од којих неке имају деструктивни карактер, а потребан је етар који носи стваралачке поруке.
Познато је да ће православни радио бити покренут крајем јуна у Асиновском рејону Томске области и оближњим територијама на фреквенцији 103,2 мега херца. Затим ће се емитовање проширити на градове Стражево, Кожевниково, Колпашево и остала мјеста Томске области.
Уредник радија Благовест, отац Марко је истакао да ће се емитовати не проповиједање, него дебате у којима могу учествовати разни професионалци.
„Такође ће се пуштати класична и духовна музика, аналитичке емисије“, додао је отац Марко. У плану су емисије за дјецу, омладину, одрасле и старије људе.
Поред тога, православни радио Благовест ће имати и свој сајт, на коме ће се моћи чути емисије. Финансираће се путем спонзорства, прилога и донација.
Извор: хттп://радиосветигора.wордпресс.цом/2012/05/15/отворен-први-православни-радио-у-сиби/Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.