Патријарх Кирил:Од садржаја медија зависи будућност цивилизације

МОСКВА, 9. фебруара – Руско друштво треба заштити од негативног садржаја на интернету, изјавио је патријарх Московски и све Русије Кирил. „Интернет не може бити мјесто на коме ће се људи духовно и морално урушавати, не може бити сфера у којој ће се масовно деградирати личност, друштво и друштвени односи“, казао је Патријарх током сусрета са Министром за медије, г. Игором Шчегољевим.

09.02.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх Кирил:Од садржаја медија зависи будућност цивилизацијеМОСКВА, 9. фебруара – Руско друштво треба заштити од негативног садржаја на интернету, изјавио је патријарх Московски и све Русије Кирил.
„Интернет не може бити мјесто на коме ће се људи духовно и морално урушавати, не може бити сфера у којој ће се масовно деградирати личност, друштво и друштвени односи“, казао је Патријарх током сусрета са Министром за медије, г. Игором Шчегољевим.
Он је рекао да Црква подржава оснивање Лиге за безбједан интернет уз учешће министра.
„Тема простора медија, њиховог садржаја, утицаја на људску душу, то је оно о чему највише размишљам и молим се, ту се Бог бори са ђаволом“, нагласио је предстојатељ Руске Православне Цркве.
По његовим ријечима, савремени простор медија представља „најмоћнији фактор утицаја на човјека, његову свијест, душу, и од тог садржаја зависиће будућност не само Русије, већ и цијеле људске цивилизације“Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.