Патријарх Кирил честитао Путину избор за председника Русије

Његова светост Патријарх московски и све Русије Кирил честитао је председнику Владе Руске Федерације В.В.Путину избор за председника Руске Федерације. „Снажна подршка, коју су Вам указали већина руских бирача, међу којима архијереји, пастири и многа друга верна чеда Руске православне цркве, поново је потврдила свој однос према Вама као националном лидеру“, каже се, између осталог, у патријарашкој честитки.

06.03.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Његова светост Патријарх московски и све Русије Кирил честитао је председнику Владе Руске Федерације В.В.Путину избор за председника Руске Федерације.
„Снажна подршка, коју су Вам указали већина руских бирача, међу којима архијереји, пастири и многа друга верна чеда Руске православне цркве, поново је потврдила свој однос према Вама као националном лидеру. Људи су правилно оценили позитивне промене у животу земље, које су се у великој мери десиле захваљјући Вашим напорима и Вашим положајем. Велику улогу у садашњем Вашем успеху одиграло је Ваше виђење будућности земље, начином решавања проблема, са којима се она суочава у сложеном савременом свету“, каже се у патријарашкој честитки.
По речима Његове светости „направљени избор је избор у корист стабилног и конзеквентног развоја Русије, који даје нашем народу одличне могућности за умножење постигнутих успеха, за изградњу живота наше земље у праведности, миру и просперитету“,
Руска православна црква ће наставити сарадњу са државом ради утврђења у земљи истинских духовних и моралних идеала, непроцењивих вредности, на којима је вековима грађена Русија – превде, милосрђа, части, савести, љубави према домовини и ближњему и спремности да им служи својим трудом“, истакао је Његова светост Патријарх Кирил.
„Да Господ буде уз Вас и да Вас прати, благосиљајући нови период Вашег државног служења, да Вам дарује добро здравље, снаге и моћи, достојних помоћника и да крунише успехом Ваше послове“, пожелео је поглавар Руске цркве новоизабраном председнику, саопштава прес-служба Патријарха московског и све Русије.
Ивор: хттп://www.православие.ру/српска/52003.хтмKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.