Патријарх српски: Хашки суд прикрива српске жртве

Његова Светост Патријарх српски Иринеј изјавио је да је ослобађајућом одлуком за хрватске генерале Хашки суд скинуо маску са лица и показао да је у питању политички суд. Према његовим речима, Хашки суд је том одлуком компромитовао право и правду и потврдио да “није утемељен на правним нормамам, већ на интересима моћника овога света и времена”.

26.11.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх српски: Хашки суд прикрива српске жртвеУ Саборној цркви у Београду одржан је парастос српским жртвама ратова 90-их година, после ког је почела протестна шетња централним градским улицама због ослобађања хрватских генерала. Парастосу који је служио Његова Светост Патријарх српски Иринеј, присуствовали су премијер Србије Ивица Дачић, први потпредседник владе Александар Вучић, председник скупштине Небојша Стефановић, као и министри, посланици и представници других државних институција и бројни грађани.
Његова Светост Патријарх српски Иринеј изјавио је да је ослобађајућом одлуком за хрватске генерале Хашки суд скинуо маску са лица и показао да је у питању политички суд.
“Овом пресудом Трибунал је скинуо маску са свога лица и коначно показао да је у питању политички суд, лишен основних правних и етичких норми коме је циљ да кривце прогласи невинима а невне жртве кривцима”, рекао је патријарх на парасостосу српским жртвама ратова 90-их година у Саборној цркви у Београду.
Према његовим речима, Хашки суд је том одлуком компромитовао право и правду и потврдио да “није утемељен на правним нормамам, већ на интересима моћника овога света и времена”.
Првојерарх СПЦ је навео да се на Хашки суд зато може применити српска пословица “кадија те тужи, кадија ти суди”.
Како је истакао, по логици хашког суда нико не одговара за 200.000 проганих, за спаљене српске домове и светиње и хиљаде убијених.
“Очигледно је да Хашки суд прикрива злочине над Србима”, додао је патријарх.
Патријарх је у име СПЦ поручио државном врху да се што тешње повеже са Русијом, јер је реч о словенској браћи “која су нам увек била потпора и нада кад нам је било најтеже”.
- Свој мали чамац треба да вежемо за велики брод нашег великог словенског братског народа, са којим смо повезани крвљу и вером. Они су наша подршка и нада, а увек су били са нама када нам је требало, а данас нам требају највише – казао је патријарх и додао: ''Ако хоће да нас приме у ту породицу Запада, нека нас приме овакве какве јесмо. Али, ако треба да се одрекнемо и одричемо, хвала им на позиву, остаћемо да живимо својим животом, тешким и мукотрпним, којим смо живели 500 година'' – рекао је патријарх Иринеј на парастосу српским жртвама ратова деведесетих година у Саборној цркви у Београду.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.