Поклоници ће проћи "путевима апостола Јакова"

ЛИСАБОН, 3. јули - По благослову Епископа корсуњског Нестора 15-21 јула 2012. године одржаће се годишње пјешке поклоничко путовање „Путем апостола Јакова“(Цамино де Сантиаго).

03.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Поклоници ће проћи "путевима апостола Јакова"ЛИСАБОН, 3. јули - По благослову Епископа корсуњског Нестора 15-21 јула 2012. године одржаће се годишње пјешке поклоничко путовање „Путем апостола Јакова“(Цамино де Сантиаго).
Православне општине Португалије по дванаести пут крећу на ово поклоничко путовање у којему учествују богомољци не само из Португалије, него и из других земаља. Тренутно поклоничка група укуључује вјернике из Шпаније, Русије и Украјине.
Ове године стартује се из града Валенса-ду-Мињо, који се граничи са Галицијом. Послије литургије 15. јула према галицијској граници кренуће групе поклоника из Лисабона и Порта, којима ће се придружити поклоници из Томска и Москве (Русија), Николајева (Украјина) и Сото-Грандеа (Шпанија).
На крају пута, на прилазу граду Сантијаго де Компостела вјерници ће се молити заједно на литургији. А онда ће у цркви светог апостола Јакова бити одслужен благодарствении молебан, саопштава сајт Корсуњске епархије.
Извор: Православие.РУKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.