Сиријски побуњеници скрнаве хришћанске светиње

ДАМАСК, 3. јула – Хришћанске мањине у Сирији суочавају се са растућом пријетњом и хиљаде су приморане да напусте своје домове под притиском опозиционих екстремистичких група. Све је чешћи призор оскрнављених и вандализованих хришћанских храмова и светиња.

03.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сиријски побуњеници скрнаве хришћанске светињеДАМАСК, 3. јула – Хришћанске мањине у Сирији суочавају се са растућом пријетњом и хиљаде су приморане да напусте своје домове под притиском опозиционих екстремистичких група. Све је чешћи призор оскрнављених и вандализованих хришћанских храмова и светиња.
Најмање 9000 хришћана из града Кусајр у западној Сирији било је принуђено да потражи уточиште након ултиматума који је издао вођа локалне опозиционе војне групе, саопштила је новинска агенција Ватицан’с Фидес.
Један хришћанин је у овом граду недавно убијен из снајпера.
Неки извјештаји наводе да је хришћанима издат ултиматум да „морају напустити град у року од шест дана“.
Двојица римокатоличких свештеника који су избјегли, потврдили су да су тај ултиматум чули више пута прокламован са минарета градских џамија.
Покушаји да се евакуишу хришћани из града Хомс током протекле двије седмице били су безуспјешни. Како преноси један од свештеника из града, претпоставља се да побуњеници желе да их задрже да би их користили као таоце.
Хиљаде хришћана је раније напустило квартове Хомса, који су у фебруару пали у руке побуњеника.
Истовремено, како саопштава руска агенција РТ, америчка обавештајна служба и дипломатија континуирано пружају подршку сиријским побуњеницима у организацији војних операција против снага предсједника Башар ал-Асада.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.