Сусрет представника православних и древних источних цркава

Од 11. до 17. октобра 2012. на грчком острву Кос одржан је сусрет 37 представника православних и древних источних цркава (Јерменске, Коптске и Сиро-јаковитске), на коме су обављене припреме за 10. Генералну скупштину Свјетског савјета цркава, која ће бити одржана од 30. октобра до 8. новембра у јужнокорејском граду Бусан.

22.10.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сусрет представника православних и древних источних цркаваОд 11. до 17. октобра 2012. на грчком острву Кос одржан је сусрет 37 представника православних и древних источних цркава (Јерменске, Коптске и Сиро-јаковитске), на коме су обављене припреме за 10. Генералну скупштину Свјетског савјета цркава, која ће бити одржана од 30. октобра до 8. новембра у јужнокорејском граду Бусан.
Учесници су размијенили различите богословске рефлексије на тему „Боже живота, приведи нас правди и миру“, којој ће бити посвећена скупштина ССЦ-а.
У саопштењу издатом по завршетку консултације, изражена је посвећеност заједничком труду на постизању правде, мира и хришћанског јединства.
„Највиши израз Божије љубави је домострој спасења, који представља поновно стварање и обнову човјечанства. Позив на јединство, правду и мир је и наш позив данас, за шта се и оваплоћени Господ молио пред своје страдање“, наводи се у саопштењу.
Сусрет одржан је на позив Његове Светости Патријарха константинопољског Вартоломеја, а домаћин је био Митрополит Коса Натанаил.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.