У Витлејему се очекује 300 хиљада ходочасника

Десетине хиљада туриста и поклоника борави ових дана на Светој Земљи. Како очекују из палестинског Министарства за туризам до 20. јануара само Витлејем би требало да посјети око 300 хиљада гостију.

26.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Витлејему се очекује 300 хиљада ходочасникаДесетине хиљада туриста и поклоника борави ових дана на Светој Земљи. Како очекују из палестинског Министарства за туризам до 20. јануара само Витлејем би требало да посјети око 300 хиљада гостију, саопштава Итар-Тас.
Сва мјеста у локалним хотелима, којих има скоро педесет, резервисана су. Осим тога, многи ходочасници смјестили су се у сусједном Јерусалиму и у другим израелским градовима.Уопште након дуге паузе, првих година новог миленијума, Света Земља доживљава прави туристички бум, сваке године број иностраних посјетилаца пробија рекорде не само у Израелу, него и на западној обали ријеке Јордан. Првих десет мјесеци ове године палестинску територију посјетили су скоро 1,2 милиона гостију, што је за десет процената више, него претходне године у истом периоду.
Због наступања Божићних празника израелске власти су увеле низ олакшавајућих околности за палестинске хришћане, а такође и мјере безбједности за несметани приступ светим мејстима страних ходочасника.
Тако ће на западну обалу бити пропуштено 500 хришћана из сектора Газа одређених старосних година, а за житеље западне обале биће организоване екскурзије по светим мјестима на израелској територији. При томе, 20 хиљада Палестинаца добиће дозволу да посјете своје рођаке у Израелу.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.