У Задру оживела усташка творевина Анте Павелића

Оно што ни највећи песимисти међу нама нису очекивали, догодило се. После регистрације проусташког удружења тзв. „Хрватске православне заједнице“, шира јавност је преко електронских медија и тзв. Прогласа ХПЗ обавештена о „устоличењу“ извесног Александра Иванова (иначе бугарског порекла) за „свештеника хрватских православаца“.

14.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Задру оживела усташка творевина Анте ПавелићаОно што ни највећи песимисти међу нама нису очекивали, догодило се. После регистрације проусташког удружења тзв. „Хрватске православне заједнице“, шира јавност је преко електронских медија и тзв. Прогласа ХПЗ обавештена о „устоличењу“ извесног Александра Иванова (иначе бугарског порекла) за „свештеника хрватских православаца“.
Познато је да је усташки злочинац Анте Павелић 1942. године основао ХПЦ са циљем да потпуно уништи Српску Православну Цркву и искорени Србе са простора НДХ – пошто претходне методе насилног покрштавања и масовних убистава по логорима широм Хрватске нису донели довољно резултата.
Користимо такође ову прилику да све вернике Српске Православне Цркве и православне Србе на просторима Далмације обавестимо о горе наведеној чињеници и да их позовемо да остану верни својој Српској Православној Цркви, своме језику и својој култури и да се чувају од лажних пастира, „који долазе у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви“ (Мт. 7, 15).
Исто тако, апелујемо и на институције Р. Хрватске да у своме домену заштите наше вернике и наше црквене објекте од могућег прозелитизма и напада овог милитантног удружења. Ово помињемо пошто поменуто удружење у свом програму отворено заговара усташке, фашистичке и геноцидне идеје, које су противне како Уставу РХ, тако и свим позитивним тековинама европског демократског друштва.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.