Код Волгограда иконе и зидови мироточе и крваре (видео)

На друштвеним мрежама и јавним страницама Волгоградске области пре неколико дана се појавили су се видео снимци мироточења и крварења икона и зидова са унутрашње и са спољне стране цркве. Такође на лицу иконе Богородице „Умекшавање злих срца“ („Седмострелка ”) појавиле црвене капљице, сличне крви. Занимљиво је да на икони стоји натпис „Доњецк“.

23.02.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

На друштвеним мрежама и јавним страницама Волгоградске области пре неколико дана се појавили су се видео снимци мироточења и крварења икона и зидова са унутрашње и са спољне стране цркве.

Овом догађају присуствовали су парохијани храма Светог Николаја Чудотворца, који се налази у селу Распопинскаја, округ Клецки. Дан раније на страници Фејсбук групе "Јединство" појавила се порука настојатеља цркве Јеромонаха Луке, који је рекао да су све иконе промироточиле одједном.

Поред мироточења икона, појавиле су се и неразумљиве мрље на зидовима цркве, а недавно су се на лицу иконе Богородице „Умекшавање злих срца“ („Седмострелка ”) појавиле црвене капљице, сличне крви. Занимљиво је да на икони стоји натпис „Доњецк“.

„У нашој Волгоградској области, округу Клецком, селу Распопинскаја, у цркви Светог Николе, све иконе, крст, зидови у олтару теку миро!“ – написао је настојатељ храма. Према његовим речима, почетком ове недеље мироточиле су иконе и у парохији храма Покрова Богородице.

“А јуче, на Вечерњој служби, иконе на зидовима са спољне стране цркве такође су почеле да мироточе” – рекао је јеромонах Лука.

Али оно што га је, како каже, највише погодило је чињеница да је крв почела да тече из зидова олтара: "Пре неки дан је са зидова олтара почело да тече не само миро, него и крв. Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј нас грешне!"

На снимку се заиста види појава коју верници сматрају чудом. Са икона постављених на улици на зидовима храма, миро тече и пада на земљу. Православци се питају зашто иконе мироточе, али већина је сигурна да је то на добро и учвршћивање вере.

У међувремену, православни верници су већ похрлили у Клецки округ како би се и сами уверерили у мироточење икона у црквама Распопинскаја.

Ово није први пут да иконе и структуре храмова мироточе у храмовима Волгоградске области. 2018. године, у цркви у селу Дубовиј Овраг, из старих плочица положених на под, почело је да излази лековито уље. У мају 2012. године, у цркви Свете Тројице Михаило-Архангелског манастира у граду Краснослободску, Волгоградска област промироточила је икона Богородице, а у марту исте године икона са ликом Теодосија Черњиговског, донета из Украјине.

Подсетимо, раније је „Волгоградскаја правда.ру“ известила и о чуду које се десило у малом селу Лог Иловлинског округа Волгоградске области, о којем је "грмела" цела Русија. У локалној црквици Петра и Павла крварила је Казанска икона Богородице. Тада су се у селу почела дешавати чуда. И после тога, током година, накупио се огроман број прича о невероватним исцељењима.

Извор: v1.ru, gorvesti.ru, news.mail.ru
За Фондацију Пријатељ Божији превео: Петар ВолковKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.