Ђоковићу награда Руске православне цркве

МОСКВА, 25. јануара – Међународни фонд јединства православних народа, који од оснивања 1995. делује под покровитељством Московске патријаршије, доделио је награде за 2012. патријарху Александријском Теодору ИИ, председнику Палестине Махмуту Абасу и српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

25.01.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

МОСКВА, 25. јануара – Међународни фонд јединства православних народа, који од оснивања 1995. делује под покровитељством Московске патријаршије, доделио је награде за 2012. патријарху Александријском Теодору ИИ, председнику Палестине Махмуту Абасу и српском тенисеру Новаку Ђоковићу. Ђоковић је награђен по препоруци врха Српске Православне Цркве, како се наводи у саопштењу. Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Г. Кирил је истакао да је Новак Ђоковић пример, не само успешног спортисте, већ и православног верника, који се „у свом деловању нада у вољу Божју“. Уједно, он је пожртвован, помаже многе српске православне светиње, међу којима и манастире на Косову и Метохији, финансира дечје и омладинске хуманитарне програме, навео је руски патријарх.
На церемонији уручења награде, приказано је видео-обраћање Новака Ђоковића, који није могао да присуствује овом догађају, због тога што је у Аустралији, где учествује на Грен слем турниру.
Како је наведео у обраћању, он свуда представља своју земљу, Србију, а признање од Русије за њега има велики значај. Русија је искрен пријатељ моје отаџбине, она је много помагала Србији, изјавио је Ђоковић. Српски и руски народ много тога обједињује, један од главних фактора у томе је православна вера. Руска црква је пример за цео православни свет, у 20. веку је била много прогањана, сада доживљава процват, додао је Ђоковић који је изразио велику захвалност због признања Међународног фонда јединства православних народа.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.