Патријарх Кирил: Црква ће наставити да гријех назива гријехом

Патријарх московски и све Русије Кирил изјавио је да је Руска црква ријешена да настави своју дјелатност упркос кампањама против ње.

09.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

 Патријарх Кирил: Црква ће наставити да гријех назива гријехом„Наша цјелокупна црквена заједница, свештенство и лаици, немају намјеру да одступе и прекину свој рад на утврђивању моралних вриједности и јеванђелских принципа у животу нашег народа. Нећемо прекинути мисионарску дјелатност, проповиједање и друштвени рад“, казао је Патријарх у божићном интервјуу за портал Интерфакс.
„Наставићемо са бригом о сиромашним и болесним, наставићемо да гријех називамо гријехом. На то нас је призвао Спаситељ. Он је и упозорио на неизбјежност противљења ријечи Божијој, као и да ће свијет устати на Цркву“, казао је Његова Светост.
По његовим ријечима, анти-црквене кампање у прошлој години су последица јачања позиције Цркве у друштву. Патријарх је, такође, рекао да народ има велико повјерење у Цркву и свештенство, што показују и недавне анкете, „а то не да мира непријатељу рода људскога и онима који му следују“.
„Они би жељели да виде Цркву како ћути пред лицем гријеха, безакоња и неправде. Они не желе да Црква буде гоњена, забрањена или изгнана, они би хтјели да она буде непримјетна. Или да буде дио фолклора, неки егзотични украс народног бића, који нема реалног утицаја на умове и срца људи“, изјавио је предстојатељ Руске православне цркве.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.