400 година дома Романових

Поводом празновања 400 година Дома Романових у свим храмовима и манастирима Руске православне заграничне цркве служиће се помени царским мученицима. Ту одлуку је донео Архијерејски синод Руске заграничне цркве у Њујорку.

20.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

400 година дома РомановихПоводом празновања 400 година Дома Романових у свим храмовима и манастирима Руске православне заграничне цркве служиће се помени царским мученицима. Ту одлуку је донео Архијерејски синод Руске заграничне цркве у Њујорку.
Царски мученици ће се помињати на отпустима богослужења од 1/14 јануара до краја 2013. године, по следећем обрасцу ̶ „светих благоверних страстотрпаца: цара мученика Николаја, царице Александре, царевића Алексија, принцеза Олге, Татјане, Марије и Анастасије, свете преподобномученице велике кнегиње Јелисавете и инокиње Варваре и са њима убијених“.
Општецрквено празновање 400 година Дома Романових биће у Свето-Тројицком саборном храму у Торонту (Канада) од 5. до 8. септембра 2013. године, када ће се организовати и конгрес руског православног друштва и редовно заседање архијерејског Синода.
Упоредо са тим, на предлог Архиепископа кливлендског Петра, одлучено је да се молитвено обележи 200 година победе над Наполеоном.
 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.