Архимандрит Јефрем одведен са Свете Горе у затвор

Старешина светогорског манастира Ватопед, архимандрит Јефрем, ухапшен је и одведен са територије Свете горе, изјавио је 27. децембра „Интефаксу“ представник ватопедске обитељи. Прави разлог хапшења о. Јефрема: ношење појаса Пресвете Богородице у Русију.

28.12.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Архимандрит Јефрем одведен са Свете Горе у затворСтарешина светогорског манастира Ватопед, архимандрит Јефрем, ухапшен је и одведен са територије Свете горе, изјавио је 27. децембра „Интефаксу“ представник ватопедске обитељи.
“Није нам познато куда су, заправо, грчки органи реда одвели оца Јефрема“, – рекао је саговорник агенције.
Председник православног друштва „Радоњеж“ Евгеније Никифоров, који је добро упознат са ситуацијом у манастиру, саопштио је нешто раније 27. децембра „Интерфакс-религији“, да се архимандрит Јефрем сагласио да поступи по судском решењу о свом хапшењу.
Прави разлог хапшења о. Јефрема: ношење појаса Пресвете Богородице у Русију.
„Ахримандрит Јефрем је под притиском грчких органа реда усвојио решење да оде у затвор. Још у току вечери он ће бити у затвору“, – рекао је Е. Никифоров.
Он је такође навео да ће московске православне организације поводом хапшења оца Јефрема одржати протесте испред грчке амбасаде.
Представници руског фонда Андреј Првозвани, који је, да подсетимо, организовао довожење појаса Пресвете Богородице из светогорског манастира Ватопед у Русију, изјавили су да се судско решење против оца Јефрема може објаснити „само политичким ангажовањем“. Грчки естаблишмент жели да покаже Западу своју спремност да се одрекне начела духовног живота.
„Посебно изазива гнев чињеница, да су активности суда усмерене против духовног учитеља, једног од најуваженијих лица Свете Горе, против човека у годинама који, притом, болује од многих болести“, цитира „Интерфакс“ саопштење фонда.
Извор: хттп://борбазаверу.инфо/цонтент/виеw/4266/1/Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.