Аустријска премијера филма КЛЕТВА

У суботу, 26. новембра 2011. године у Инсбруку је у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И успешно одржана Аустријска премијера документарног филма КЛЕТВА из продукције (српске) фондације „Пријатељ Божији“ из Канаде.

29.11.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Аустријска премијера филма КЛЕТВАУ суботу, 26. новембра 2011. године у Инсбруку је у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И успешно одржана Аустријска премијера документарног филма КЛЕТВА из продукције (српске) фондације „Пријатељ Божији“ из Канаде.
Претходно је приказан на Светској премијери у Канади и на Словеначкој премијери у Љубљани 11. септембра ове године!
На премијери у Инсбруку, био је присутан респектабилан број посетиоца, с обзиром да се радило о јако „незгодном“ термину, када се у исто време играо и популарни дерби између Звезде и Партизана, а када је у Инсбруку исте вечери одржана и фолклоријада на којој је гостовао КУД из Србије - нажалост нисмо били у могућности да утичемо на то, јер је представа филма заказана у септембру.
Али баш та чињеница, нас посебно чини поносним и улива нам наду за следеће пројекције филмова и оправдава веровање у боље сутра, што су и поред дербија и фолклоријаде, били присутни много младих и оних старијих и искуснијих Срба, који су чак дошли из Салцбурга и градова у покрајини Тирол, па чак и један аустријски професор са политичког факултета Универзитета у Инсбруку, проф. Мајслингер, био је присутан, иако не разуме српски, али је из интересовања за српски народ и његов дух био присутан, како он каже.
Тако је из Салцбурга допутовала и госпођа Ђуја Тешановић, прва жена странкиња, која је ушла у скупштину града Салцбурга, као и један број Срба из Шваца, Цилертала и Вергла.
Документарни филм КЛЕТВА, који представља својеврстан аларм који звони на узбуну, као и упозорење на опасност провалије над чијим рубом се клати српски народ и држава, оставио је снажан утисак код свих присутних, а било је и суза...
Посебно драго нам је, што се након саме пројекције филма развила права конструктивна дискусија о виђеном у филму у којој су учествовали сви присутни, како они старији, тако и они млађи и омладинци.
За сам крај је уследило дружење у пријатељској атмосфери уз послужење српских специјалитета у којем се даље развијала позитивна дискусија о даљем ширењу овог документарца и о општој будућности нашег народа и омладини, а уз то је сакупљен и скроман хуманитарни новчани пилог од 124 евра, који је намењен за помоћ српском народу у српским земљама и за помоћ у иградњи наших светиња на тим просторима.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.