Благодаримо Господу

Радујте се својој вери и не бојте се да то покажете. Упркос мрачном олујном свету, упркос нашим греховима, имамо добар разлог да будемо срећни: „Не бој се, мало стадо, јер би воља Оца вашега да вам даде Царство." (Лука 12:32)

20.04.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 2

„Радујте се свагда. Молите се без престанка. На свему захваљујте, јер је ово Божија воља за вас у Христу Исусу.” –  поручује свети апостол Павле хришћанима свих времена. Захваљуј редовно Господу током дана. Захвалност чупа жалац недаћа из твог срца. Из тог разлога је Господ и заповедио да Му се захваљујеш на свему. Постоји елемент мистериозности у том чину – ти се захваљујеш Богу (без обзира на твоја осећања), а Бог ти заузврат даје Радост (без обзира на твоје околности).

Захваљивање Богу је духовни чин послушности Њему. За људе који не знају за Бога и постојање контакта са Њим, ирационално је и чак немогуће захваљивати се Богу у сред страшних искушења. Но, ипак, они који остану духовно послушни овој заповести постају непроменљиво благословени, чак и ако проблеми и недаће не јењавају.

Захвалност отвара твоје срце за Божије Присуство и твој ум за Божије Мисли. Ти и даље можеш бити на истом месту и истим околностима, али ће све изгледати као да си укључио светло, које ти омогућава да свет видиш из другачије перспективе. Светлост Божијег Присуства, отклања жаоке животних недаћа. Када је твој ум заузет захваљивањем Богу на свему што ти се дешава, онда немаш времена за бригу или жаљење. Ако непрекидно практикујеш захвалност, негативне мисли се постајати све слабије и слабије.

Да би заштитио осећај захвалности Богу, мораш се подсећати да обитаваш у палом свету где су испреплетани благослови и туге. Константан фокус на недаће, поразио је многе хришћане. Крећући се кроз дан испуњен светлошћу и лепотом, они примећују само сивило сопствених мисли. Омаловажавање праксе захваљивања Богу, помрачило је њихове умове.

Како су само драгоцена она Божија деца, која Му захваљују у свако време, као што нам је и заповеђено! Такви могу ићи кроз најмрачније дане са радошћу у срцима, јер осећају и знају да је Светлост Божијег Присуства у њима.

Нека захвалност влада у твом срцу! Захвалност Богу отвара твоје очи да видиш многа Божија величанствена богатства. Са тако отвореним видом, ти можеш употребити много више тога  што ти је на располагању од Бога, а што са помраченим видом ниси ни распознавао. Живот испуњен захвалношћу Богу и величањем Бога, постаје живот испуњен малим и великим чудима. Зато уживај у животу пуном обиља, непрекидно исказујући захвалност Богу!

Ево дан који створи Господ! Радујмо се и веселимо се у њему! (Псалам 118, 24)

 Komentari (2)

20.05.2024.

Миодраг

ХВАЛА ГОСПОДУ БОГУ СВЕВИШЊЕМ НА СВЕМУ!

Коментариши

20.04.2024.

Георгина

сјајан текст!!!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.