Божји рецепт

Господ нас безмерно воли. Он нам шаље цвеће сваког пролећа и спушта сунце свако јутро. Ако хоћемо да причамо са Њим, Он ће нас слушати. Али, и ако што непријатно и болно добијемо, морамо знати да је и то Његовом “рецепту”. На крају све ће то бити добро по наш живот. Као какав укусни колач.

03.03.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Дете се жалило баки на свој лош живот: на проблеме у школи, проблеме са родитељима, са здрављем. Бака је у то време припремала јело. Упитала је унука да ли је гладан, да ли жели нешто појести.

- Наравно - одговoри унук.
- Ево узми маргарин – рече бака.
- Фуј - узнегодова унук.
- Можда хоћеш двоје свежих јаја? - предлаже баба.
- Шта ти је баба?
- А хоћеш брашна и соде? - запиткује баба.
- Баба - прекида је унук - све то је нејестиво.

На шта баба одговара:

- Да, у праву си, појединачно ти производи нису нешто укусни али ако их сјединимо на прави начин од њих ће настати задивљујуће укусан колач.

Тако и Господ делује. Ти се често питаш, зашто Он допушта моја страдања и муке, али ти једноставно Њему мораш веровати и знати да ће по његовом рецепту на крају нешто необично испасти. Господ те безмерно воли. Он ти шаље цвеће сваког пролећа и спуша сунце свако јутро. Ако хоћеш да причаш, Он ће те слушати. Он може да живи било где у Васељени али одабира твоје срце.

Наше тело нам напомиње како да живимо правилно. Зар то није задивљујуће што нам наши делови тела напомињу како да живимо правилно? Ми имамо два ока и само један језик, то означава, да би требало два пута гледати а једанпут говорити.

Ми имамо два уха и само једна уста, стога ми морамо више слушати него говорити. Ми имамо две руке и један желудац, стога нам је потребно два пута више радити него јести. Ми имамо две половине мозга, леву и десну и једно срце, тако да можемо размислити двапут, али заволети само једном!

Како трошимо време

Колико често узалудно трошимо време и узалудно траћимо живот Богом дан. Статистика је овако расподелила наше време у земаљском животу: 14 година одузима посао, 3 године слободни дани и одмори, 6 година проводимо за јелом, 5 година у превозу, 23 године одлази на сан… А ако се ми верујући и молимо макар 5 минута, три пута на дан то саставља свега три месеца.

Да ли сте икада размишљали о томе, како ви трошите своје слободно време? Бог нам даје време ради добрих дела а човек је немилосрдан према времену и неретко га напрасно троши. Време које нам је Бог дао, пре свега је ради душе, стога што је тело привремено а душа бесмртна. Време се не враћа. Прошло је отишло, будуће је познато само Богу, стога се данашњим даном користите разумно на корист душе. „Ево сада је право време, ево сада је дан Спасења“ - говори Библија. Сутра није у нашим рукама.

Одговор није за сваког

Ковач је једном упитао мудраца:

- Љубазни деда, зашто ви не одговарате на свако питање и не одговарате свакоме ко постави питање?

Седи мудрац није журио са одговором.

- Ево узми и дај беднику свој маљ - предложио је.
- Зашто беднику маљ? Њему треба чаша за прилоге а не маљ.
- То и говорим – осмехну се мудрац - треба ли одговарати човеку на питање, ако му тај одговор неће донети користи?

 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.