Брутални напад на крчке Богослове

У недељу (17. марта 2013.г.) у поподневним часовима у Кистањама се десио немили догађај у којем су од стране мештана Кистања – Јањеваца физички нападнути ђаци Богословије „Света Три Јерарха“ у манастиру Крки.

18.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Брутални напад на крчке БогословеУ недељу (17. марта 2013.г.) у поподневним часовима у Кистањама се десио немили догађај у којем су од стране мештана Кистања – Јањеваца физички нападнути ђаци Богословије „Света Три Јерарха“ у манастиру Крки. У своје слободно време ђаци богословије су се упутили према селу Кистању, а из супротног смера је наишло ауто које је ишло право на њих. Ђаци су успели да се измакну, а из аута су се чули повици увредљивог садржаја и претње. Потом се поменуто ауто удаљило у правцу манастира Крке, да би се затим после десетак минута вратило из правца манастира и препречило пут према Кистањама.
Потом су из аута изашла четири младића старости око петнаест година. Опет претећи и увредљиво узвикујући да наши ђаци не могу и да неће доћи данас до Кистања. Претили су богословима да ће позвати своје старије другове. Тако је и било. Из правца насеља Јањево дошли су момци старости око двадесет и пет година са бејзбол палицама и металним шипкама, те су физички насрнули на ђаке наше богословије.
Богослови су покушавали мирним разговором избећи сукоб, међутим један од нападача је бејзбол палицом ударио ученика богословије М.С. по лицу и нанео му теже телесне повреде, због чега је хоспитализован у хитној помоћи у Шибенику.
Након тога, избила је општа туча у којој је осам ђака богословије задобило лакше телесне повреде.
Управа богословије у Крки најоштрије осуђује овај немили догађај, јер он није ничим изазван.Овим бруталним нападом на крчке богослове је тренутно нарушена безбедност и нормалан рад наше богословије. Мотив за овај инцидент може бити и јесте једино и искључиво верска и национална мржња. Најискреније се надамо да ће надлежне државне институције Републике Хрватске починиоце овога небивалог злодела привести правди и адекватно казнити. Овај мартовски погром крчких богослова доживљавамо као велики крст и страдање, али се као православни хришћани морамо молити Богу за починиоце овога злог дела који Хрватску не води према Европи, него према најмрачнијим периодима људске цивилизације.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.