„Бурановске Бабушке“ скупиле 6 милиона рубаља за изградњу храма

Више од 6 милиона рубаља скупиле су „Бурановске бабушке“ за изградњу храма Свете Тројице у родном селу Бураново Малопургинске области Удмуртије, саопштава Итар Тас.

24.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

„Бурановске Бабушке“ скупиле 6 милиона рубаља за изградњу храмаВише од 6 милиона рубаља скупиле су „Бурановске бабушке“ за изградњу храма Свете Тројице у родном селу Бураново Малопургинске области Удмуртије, саопштава Итар Тас.
За једанаест недеља подигнути су зидови и приступа се подизању крова. „Бурановске бабушке“ трошкове изградње исплаћују од својих концертних хонорара.
Како је саопштила прес секретар групе Светлана Сиригина, осим хонорара од концерата, „Бабушке“ се баве и прављењем вунених лутака, које деле приложницима.
Галина Николајевна Конева, најауторитативнија бабушка у групи је признала новинару агенције Итар Тасс, да када је тек почела градња, трудиле су се да уложе сваку зарађену копјејку. Приликом полагања камена темељца, помогао им је председник Александар Волков са донацијом од 2,5 милиона рубаља.
Градитељи су испунили жељу „Бабушки“ да се простор за хор смести на другом спрату, поред звоника. Црква ће бити висока од двадесет један до двадесет седам метара. Планирано је да се градња заврши у јуну 2013. године.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.