Ваздушна литија над Новим Зеландом

По благослову првојерарха Руске православне заграничне цркве Митрополита Илариона, небом Новог Зеланда прошла је литија са чудотворном Курско-Кореном иконом Мајке Божје. Светиња је у пратњи благочиног новозеландских парохија Руске православне цркве, протојереја Владимира Бојкова и чувара иконе ђакона Николе Олиховског облетјела око града Окланда на малом авиону.

20.12.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ваздушна литија над Новим ЗеландомПо благослову првојерарха Руске православне заграничне цркве Митрополита Илариона, небом Новог Зеланда прошла је литија са чудотворном Курско-Кореном иконом Мајке Божје.
Светиња је у пратњи благочиног новозеландских парохија Руске православне цркве, протојереја Владимира Бојкова и чувара иконе ђакона Николе Олиховског облетјела око града Окланда на малом авиону.
Авион су за ту сврху љубазно уступили парохијани Воскресењског храма Окланда Александар Записецки и Игор Иванов, који су директори компаније «Еагле Флигхт Траининг».
Светиња је на Новом Зеланду боравила од 29. новембра до 7. децембра и са радошћу су је на свим мјестима дочекивали православни вјерници разних националности : Руси, Срби, Грци, Румуни, Арапи и други. Фоторепортаже о литији се могу видјети на сајту Воскресенского храма Окленда.
Извор: хттп://www.православие.ру/српска/50389.хтмKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.