Грчка Црква против закона о «грађанским браковима»

Свети Синод Грчке Православне Цркве је званично изјавио да је против закона који дозвољава паровима који се не налазе у браку да правно признају своје «партнерство», преноси сајт «Света гора».

16.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Грчка Црква против закона о «грађанским браковима»Свети Синод Грчке Православне Цркве је званично изјавио да је против закона који дозвољава паровима који се не налазе у браку да правно признају своје «партнерство», преноси сајт «Света гора».
По мишљењу јерарха овакви грађански савези подривају институцију породице и представљају опасност по «садашњост и будућност грчког дрштва. Јер, свакодневна пракса је постало занемаривање људске личности... А оно што се десакрализује – неизбежно се обезвређује».
По мишљењу Цркве оваквом обезвређивању је пре свега подвргнута света институција породице која се «више не сматра за «малу Цркву», већ је срозана до уговора о заједничком животу».
У условима кад држава доноси овакве антихришћанске законе «Црква је позвана да изрази свој став о савременим алтернативним облицима приватног живота који су у супротности с традиционалном породицом и противрече црквеном учењу које је позвано да подржи чланове Цркве на тешком путу у Царство Небеско».



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.