Државни секретар САД-а посјетио Фанар

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Кери је у недељу 21. априла, током свог боравка у Турској, посјетио сједиште Константинопољске патријаршије на Фанару.

24.04.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Државни секретар САД-а посјетио ФанарДржавни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Кери је у недељу 21. априла, током свог боравка у Турској, посјетио сједиште Константинопољске патријаршије на Фанару. Секретара Керија је у дворишту Патријаршије дочекао секретар Светог Синода, архимандрит Вартоломеј (Самарас), и потом га отпратио у патријаршијске канцеларије, гдје се г. Кери сусрео са Његовом Светошћу Патријархом константинопољским Вартоломејем.
Државни секретар је током сусрета пружио увјерење Његовој Светости о непоколебивој подршци Сједињених Држава вјерским слободама у Турској и поновном отварања богословије на Халки. Патријарх је захвалио високом госту упутивши молитву Господу за жртве недавне трагедије на маратону у Бостону. На крају, Патријарх Вартоломеј је секретара Керија отпратио у патријаршијску цркву светог Георгија и до меморијалне капије Патријарха Григорија В.
Државни секретар Кери је овом посјетио наставио традицију своје претходнице, бившег државног секретара Хилари Клинтон, која је три пута посјетила Фанар.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.