Духовни закони

Све физичко у овом свету постоји као последица онога што се дешава у духовном свету. Постоје одређена правила по којима све постоји и креће се. Без обзира да ли су вам познати или не, верујете ли у њих или не, ови закони ипак постоје, делују и стално утичу на нас. Ако упознате неке од ових правила и примените их, бићете запањени њиховим ефектом.

04.02.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Закон сетве и жетве

„Не варајте се: Бог се не да ружити; јер шта човек посеје оно ће и пожњети.“ (Библија: Галатима 6,7).

Ово је један од најважнијих духовних закона. Такође је познат као „закон узрока и последице“. Шта год смо урадили или рекли, то ће нам се сигурно вратити. Другачије не може. Ако стално сејете негативност према људима, животу, самом себи – очекујте сличну жетву. Ако желите срећу, мир и љубав, тада то уносите у окружење! Сигурно ћете то и пожњети!

Дарујући некоме осмех, добијате добро расположење током целог дана. Ако донирате барем динар, сигурно ће вам се вратити али у вишеструком износу. Само треба да осмотрите каква семена сејете како на емоционалном тако и на физичком нивоу.

Закон стварања

“И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем.“ (Библија: Постанак 1,27)

Бог је у сваком човеку заложио ту способност стварања. Прво нешто стварате у мислима, а потом то прелази у физички свет. Смислите нешто, изнесете идеју, а затим је отелотворите материјализацијом! Стога је веома важно, да пратите шта мислите.

Према научним прорачунима, током дана кроз главу човека прође око 10.000 мисли! Колико се њих искористи за изградњу и стварање нечега корисног за себе и свет? Или ви стално вртите у глави негатив и чудите се зашто су у вашем животу само падови? Мислите позитивно, сањајте, сварајте своје мишљење, остварујте ваше снове и добићете своју дивну реалност.

Закон понизности

„Бог се противи охолима, а понизнима даје милост.“ ( Библија: Јаков 4,6)

Понекад, да би се кренуло напред, треба се просто умирити и смирити се. Често се само у спокоју налази исправно решење и правац за даљи пут.

Често, у трци за неким циљем, дајемо сами себе, боримо се, јуришамо, а на крају … сагоримо, физички и емотивно, не постигнувши чак ни стоти део онога што смо желели. Не може се постићи све и увек. То је гордост и сујета. Такви људи у свом животу спотичу се на противљење Божје подршке. Просто помирите се с тим да нисте свемоћни и примите у свој живот милост Одозго.

Закон захвалности

„На свему захваљујте; јер је то воља Божја.“ (Библија: 1. посланица Солуњанима 5,18)

Пробудили сте се здрави јутрос? Захвалите! Имате ли кров над главом, храну и безбедност? То је дивно! Имате ли милионе и ваши снови се остварују? Одлично!

Али, чак и ако нешто крене наопако, нађите нешто за шта можете бити захвални. Научите да пронађете срећу у малим стварима! То је добро одржаће вас у тешким временима и помоћи ће вам да преживите са минималним губицима нерава.

Закон љубави

„Љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне.“ (Библија: Матеј 5,44)

То није лако! Понекад се чини да је то немогуће! АЛИ! Не можете ни претпоставити каква се чуда дешавају када се искрено трудимо да дарујемо добро онима који то нису уопште заслужили!

Закон опраштања

„Опраштајте, и биће вам опроштено.“ (Библија: Лука 6,37)

Сила праштања је једна од најјачих. Опраштајући некоме ко вас је заиста повредио или ранио – ви одбацујете оптерећење, које вас омета да се крећете даље и будете срећни. Постоји дивана фраза “ Непраштање је слично као да сте ви попили чашу отрова и чекајте да ваш противник умре.“ Тачно тако! Коме је горе?

Вама или томе коме не можете да опростите? Дешава се да се ви љути и увређени сте на човека, а он уопше и не сумња у то, живи свој срећан живот. Урадите исто!
Опростите и живите срећно и слободно!

Закон вере

„А вера је тврдо поуздање у оно, чему се надамо, осведочење о оном, што не видимо.“ (Библија: Јеврејима 11, 1)

Дакле, шта очекујете од свог живота – ви у то верујете. То у шта верујете, чак и да не видите то – ви у то верујете. Веома једноставно. Очекујете ли, да добијете отказ, да сте болесни, да ће избити криза, раскинути веза? Честитам! То је ваша вера!

Сигурни сте, да вас чека велики бизнис, остварење снова и да ћете се ускоро излечити? Одлично! Ви у то верујете. А написано је „све је могуће ономе који верује (!).“ Схватате ли? СВЕ! Није речено „мало“, већ све!

Тако очекујете добро. Будите сигурни да ће све бити добро. И добићете све „добро“ у свом животу.

Извор: putevimapravoslavlja.infoKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.