Египат: За одлазак из ислама 15 година затвора

Египћанка и њено седморо деце осуђени су на 15 година затвора, зато што се мајка из исламске вере хтела “вратити” у хришћанство.

18.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Египат: За одлазак из ислама 15 година затвораЕгипћанка и њено седморо деце осуђени су на 15 година затвора, зато што се мајка из исламске вере хтела “вратити” у хришћанство.
Надиа Мохамед Али одгојена је као коптска хришћанка, али се пре 23 године преобратила на ислам када се удала за Мохамеда Абдела-Вахаба Мустафу.
Након његове смрти планирала је да поновно пређе на своју “оригиналну веру” заједно с децом, али кривични суд у египатском граду Бени Суеф осудио је жену и њену децу на 15 година затвора.
Пет година затвора добило је још седморо људи који су били укључени у случај.
Удружења за заштиту људских права упозорила су да је ова пресуда знак каква времена чекају Египат под исламистичком владом.
Жени су службеници из Канцеларије за управне послове помогли да између 2004. и 2006. године дође до нових докумената, али, нови режим је Надију, њену децу и службенике оптужио, а суд их је послао на дугогодишњу робију, пише Дејли мејл.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.