ЖИТИЈА СВЕТИХ - ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ

07.08.2014. Аутор:: Пријатељ Божији 5

Посебно место међу изворима хришћанске вере припада Житијама Светих. Под овим називом се подразумевају дела духовне литературе у којима су сабрани и описани животи светих личности, њихово прослављање од Бога, као и догађаји чији спомен Црква празнује, премда је посве сигурно да Сабор Свети чине и они чији животи нису записани.
Житија Светих, по речима о. Јустина Поповића, «представљају живот Господа Христа који се понавља у животима Светих», будући да Црква, и све у њој, одражава живот Господа Исуса Христа. Светитељи су у себе дубоко урезали Христов лик и зато их верни у Цркви доживљавају као истинске сведоке праве вере.

ЖИТИЈА СВЕТИХ - ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИKomentari (5)

05.01.2014.

jelenko65

Veliko hvala, za sve sto radite za nas, i pitanje:Zasto nemam opciju da otvorim PDF file, za "Zitija Svetih", Justina Celijskog( ne postoji na ovoj stranici taj file),...?! Odgovor: Pomozi Bog. Ovaj fajl je trenutno nedostupan uskoro cemo ga zameniti i javicemo vam

Коментариши

08.01.2014.

Jelenko Tanasic

Bog Vas pomogao i nagradio,za sve sto radite za nas!!!

Коментариши

19.01.2014.

Бојан Петковић

Брате, пиши ћирилицом.
Све најбоље!

Коментариши

22.01.2014.

jelenko

Rado bih koristio cirilicu, ali nisam bas vican na kompjuteru, mnogo pozdrava za brata Srbina,...

Коментариши

22.06.2018.

Марко Кузмановић

Помаже Бог!
Интересује ме где могу скинути "Житија светих" у .пдф формату. Нашао сам нешто, али није комплетно, азбучник и уводни део, и 4-5 страница.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.