Звоно за Југ Богдана

Немоћна да га сама и уз помоћ сиромашних мештана набави, Управа манастира Давидовица упутила је ових дана апел свим добрим људима и верницима у Србији и дијаспори да помогну набавку великог звона, тешког 300 килограма, које би у сазвучју са два мања звона позивало вернике између Лима и Јадовика на богослужења, венчања, крштења.

17.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Звоно за Југ БогданаНемоћна да га сама и уз помоћ сиромашних мештана набави, Управа манастира Давидовица, у селу Гробнице, у Лимској долини, удаљеног 2,5 километара од Бродарева, упутила је ових дана апел свим добрим људима и верницима у Србији и дијаспори да помогну набавку великог звона, тешког 300 килограма, које би у сазвучју са два мања звона позивало вернике између Лима и Јадовика на богослужења, венчања, крштења.
Обнова манастира траје 15 година, на обнови су радили стручњаци Републичког завода за заштиту споменика културе, помогла је и Канцеларија владе Србије за односе са црквама и верским заједницама, на рестаурацији фресака радили су и стручњаци из Италије.
- Мало звоно од 80 килограма послали смо на рестаурацију у ливницу у Белосавцима, за средње, тешко 150 килограма, некако смо сакупили паре, а за треће, главно, најтеже и најскупље, чекамо донаторе. Надамо се да ће се појавити људи добре воље који ће нам помоћи да решимо и овај проблем - каже игуманија манастира Давидовица Дарија (Поповић) и наглашава да ће велико звоно бити изливено у знак захвалности косовским јунацима - Југ Богдану и Браћи Југовић који су, по легенди, рођени у овом крају и сахрањени у Давидовици. Звоно ће бити намењено спасу и избављењу многонастрадалог српског народа на Косову и Метохији, српском духовном огњишту.
(вести-онлине.цом)
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.