Косовска полицајка оптужила свештенике за скрнављење гробља

Припадница Косовске полиције Ајша Аземи оптужила је свештенике цркве Светог Николе у Приштини да су сами поломили крстове на гробљу поред тог храма, саопштено је из епархије рашко-призренске.

25.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Косовска полицајка оптужила свештенике за скрнављење гробљаПрипадница Косовске полиције Ајша Аземи оптужила је свештенике цркве Светог Николе у Приштини да су сами поломили крстове на гробљу поред тог храма, саопштено је из епархије рашко-призренске.
Припадница косовске полиције, Ајша Аземи, која ради на обезбеђењу храма Св. Николе у Приштини, данас је оптужила свештеника који живи и ради при овој цркви, јереја Стеву Митрића да су свештеници сами поломили крстове на гробљу поред ове цркве.
Овакво понашање директна је последица медијске хистерије коју води косовска полиција и РТК, која је пре два дана објавила да је из извора обавештајне службе Косова сазнала да Срби сами уништавају своја гробља. У међувремену Обавештајна служба се оградила од овакве изјаве, али РТК није званично повукла своје саопштење које је емитовано у ударном дневнику у 19.30, 22. јануара.
Епархија Рашко-призренска осуђује вређање на националној и верској основи и захтеваће од Косовске полиције да А. Аземи због непрофесионалног рада премести на друго место како више не би била ангажована у близини објеката СПЦ.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.