Крст светог апостола Андреја стиже у Русију, Украјину и Белорусију

По благослову Патријарха московског и све Русије Кирила и Архиепископа атинског и све Грчке Јерониме, крст на коме је распет свети апостол Андреј Првозвани боравиће од 11. јула до 2. августа у Русији, Украјини и Белорусији.

05.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Крст светог апостола Андреја стиже у Русију, Украјину и БелорусијуПо благослову Патријарха московског и све Русије Кирила и Архиепископа атинског и све Грчке Јерониме, крст на коме је распет свети апостол Андреј Првозвани боравиће од 11. јула до 2. августа у Русији, Украјини и Белорусији.
„Крст на коме је апостол распет, чува се у православном храму у грчком граду Патра, на полуострву Пелопонез, и представља велику светињу хришћанског свијета. Преношење ове светиње на територију Руске православне цркве поклапа се са 1025-годишњицом крштења Русије“, саопштио је Александар Гатилин, представник Фонда светог Андреја Првозваног, који организује овај догађај.
Крст ће боравити од 11. до 15. јула у Петрограду, од 16. до 26. јула у Москви, од 26. до 28. јула у Кијеву и од 29. јула до 2. августа у Минску.
„Доношењем крста светог апостола Андреја у Петроград, Москву, Кијев и Минск наглашава се да духовни живот народа три земље истиче из истог извора – благослова светог апостола Андреја и крштења у Кијеву 988. Године“, истакао је Гатилин.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.