ЛИК ИСУСА ХРИСТА УКАЗАО СЕ НА ЗИДУ ЦРКВЕ

СРЕБРЕНИЦА - У цркви Покрова пресвете Богородице у Сребреници појавио се лик Исуса Христа. Њега је у олтару, на зиду обложеном мермерним плочама, угледао протонамјесник Жељко Теофиловић, послије литургије коју је служио поводом Ивањдана, дана рођења светог Јована Крститеља.

16.07.2009. Аутор:: Пријатељ Божији 0

ЛИК ИСУСА ХРИСТА УКАЗАО СЕ НА ЗИДУ ЦРКВЕСРЕБРЕНИЦА - У цркви Покрова пресвете Богородице у Сребреници појавио се лик Исуса Христа. Њега је у олтару, на зиду обложеном мермерним плочама, угледао протонамјесник Жељко Теофиловић, послије литургије коју је служио поводом Ивањдана, дана рођења светог Јована Крститеља.
- Када сам завршио свету литургију и подијелио народу нафору, вратио сам се у олтар и након што сам се случајно окренуо на ту страну, јасно сам видио лик Господа Исуса Христа. У први мах нисам могао да повјерујем те сам позвао свршеног ученика богословије Ненада Јеремића, који је потврдио да то не видим само ја, него да се лик, на чудесан начин, појавио у овом храму - рекао је "Гласу Српске" свештеник Теофиловић.
Подсјећа да је у току његовог службовања у Сребреници, обновљена у рату оштећена црква и истиче да је тај дио мермерних плоча једини остатак предратног ентеријера ове богомоље.
- Овај чудесни лик највјероватније показује присутност Христа у божијем храму и онда када је његовом народу тешко - истиче Теофиловић.
Каже да је о овој несвакидашњој појави обавијестио његово преосвештенство владику Василија, који му је рекао да поред Христовог лика упали кандило и постави цвијеће, као дар Спаситељу.
- Ова црква није фрескописана, највише због тога што нисмо имали средстава за то, али лик Исуса Христа од данас краси наш храм, као најљепша фреска - каже Теофиловић.
Када је аутор овог текста, уз благослов свештеника Теофиловића, ушла у олтар да слика чудесни лик, угледала је Богородицу са погнутом главом, окренутом према Христу. Ове и још једну необичну појаву у сребреничкој цркви потврдио је свештеник и неколико вјерника, који су се затекли у близини.
- Данас је и из цјеливајуће иконе Покрова пресвете Богородице потекло миро - рекао је протонамјесник Теофиловић.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.