Митрополит Амфилохије: Јадна је држава која се боји свештеника

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије изјавио је Срни да се питање статуса и боравка свештеника Српске православне цркве у Црној Гори може ријешити ако актуелна власт “промијени своју ћуд” и оцијенио да је слаба и јадна држава која се плаши да јој свештеници не угрозе безбједност.

18.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Митрополит Амфилохије: Јадна је држава која се боји свештеникаАрхиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије изјавио је Срни да се питање статуса и боравка свештеника Српске православне цркве у Црној Гори може ријешити ако актуелна власт “промијени своју ћуд” и оцијенио да је слаба и јадна држава која се плаши да јој свештеници не угрозе безбједност.
“Безаконици, који на основу својих безакона и закона, прогоне свештенике или ће промијенити своју ћуд или бити промијењени од државе”, рекао је Митрополит Амфилохије.
Он је истакао да је то потребно да би Црна Гора могла да функционише као правна држава и да нема другог пута и начина.
“Јадна и биједна је држава чију националну безбједност угрожава свештеник са двоје дјеце и часном и честитом попадијом. Јадна је и кукавна та држава”, сматра Митрополит Амфилохије.
Он истакао да држава, која се плаши свештеника и његове породице, нема будућности уколико остане на таквим својим начелима.
“Јадна држава и њени представници доносе јадне и биједне одлуке, али свака сила до времена, а Божја свевремена”, закључио је Митрополит Амфилохије.
Црногорски МУП донио је недавно одлуке да свештеници Српске православне цркве Александар Папић и Велибор Џомић напусте Црну Гору, јер наводно представљају пријетњу за националну безбједност.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.