Митрополија солунска о предстојећој геј паради

Митрополит солунски Антим окарактерисао је предстојећу геј параду, заказану у Солуну за 14. јун, као срамоту, искушење и симптом корупције. У свом саопштењу, предстојатељ Солунске митрополије позвао је вјерне да се уклоне од овог и сличних догађаја.

12.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Митрополија солунска о предстојећој геј парадиМитрополит солунски Антим окарактерисао је предстојећу геј параду, заказану у Солуну за 14. јун, као срамоту, искушење и симптом корупције. У свом саопштењу, предстојатељ Солунске митрополије позвао је вјерне да се уклоне од овог и сличних догађаја.
„Једини уступак који је градоначелник учинио након нашег разговора био је тај да се ово срамно сабрање не одржи пред црквама свете Софије и светог Григорија Паламе, већ на Тргу слободе, далеко од цркава“, каже се у саопштењу.
Високопреосвећени Митрополит је подсјетио на недавне догађаје у Грузији, када је слично окупљање довело до протеста народа и свештенства „који нису хтјели овај несрећни спектакл“.
„Коначно, желим да истакнем“, каже се у закључку саопштења, „да без обзира колико је озбиљна или експлозивна ситуација, ми православни хришћани никад не примјењујемо насиље. Зато, као епископ никада нећу препоручити сукоб у нашем друштву. Обраћам вам се са молбом да се уклоните и да уклоните своју дјецу далеко од оваквих безбожних манифестација, изразите свој став о страсти хомосекуализма и молите се за ове људе да се ослободе своје страсти и врате природном живљењу, као што учи наша вјера и предање“.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.