Молдавски политичари који подржавају легализациу истополних бракова стављени под епитимију

Молдавске политичаре који су учествовали у доношењу Закона о антидискриминацији, који укључује легализацију хомосексуализма и једнополних бракова у Молдавији, предали су малом одлучењу из Цркве,

08.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Молдавски политичари који подржавају легализациу истополних бракова стављени под епитимијуМолдавске политичаре који су учествовали у доношењу Закона о антидискриминацији, који укључује легализацију хомосексуализма и једнополних бракова у Молдавији, предали су малом одлучењу из Цркве, саопштава молдавско издање „Ресурс“, позивајући се на Молдавску митрополију.
Међу одлученима су главни иницијатори закона: депутати Влад Филат, Мариан Лупу, Влад Плахотник, министар правде Олег Јефрим и предсједник Николај Тимофти.
Како подвлачи Молдавска митрополија, мало одлучење није анатема, оно подразумијева само забрану исповјести и причешћа. Дату одлуку Митрополија је примила са надом да ће руководство земље поништити скандалозни закон. У случају ако ова опомена не успије, слиједи велико одлучење. У том сличају политичарима ће се забранити да се приближе цркви и „ако не дај Боже, човјек погине, нећа га на онај свијет испратити као човјека“, прецизирали су из Цркве.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.