На литији 54 хиљаде људи

54 хиљаде људи учествовало је у получасовној литији, која је у част празника Казањске иконе Мајке Божје, прошла кроз Санкт Петербург.

05.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

На литији 54 хиљаде људи Кроз Санкт Петербург је прошла получасовна литија у част празника Казањске иконе Мајке Божје, која је сабрала око 54 хиљаде учесника, саопштава „Руска газета“.
У Казањском саборном храму Петербурга је служена Божанствена литургија, послије чега је неколико хиљада људи кренуло у литију по Невском проспекту ка Исакијевском сабору, гдје је служен свечани молебан.
У литији су учествовали депутат Законодавне скупштине Виталиј Милионов и вице гувернер града Василије Кичеџи.
Замјеник гувернера је честитао окупљенима Дан народног јединства и празник Казањске иконе Мајке Божје у име гувернера и градске владе.
Према ријечима вице-гувернера овај празник није само сјећање на историју, он је понос нашег народа, зато је важно да је Дан народног јединства ујединио Петрограђане свих националности и вјероисповјести.
Он је такође прецизирао да ће градска влада подржати спровођење двије општеградске литије – 4. новембра и 12. септембра на дан преноса моштију светог Александра Невског.
Извор: www.православие.ру
Фото: дп.руKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.