Новак Ђоковић поклонио 100.000 долара манастиру Грачаница

Српски тенисер Новак Дјоковић приложио је манастиру Грачаницу 100.000 долара, који ће бити намењени откупу земљишне парцеле Падалиште у непосредној близини манастирског имања, саопштила је данас Епархија Рашко-призренска.

22.03.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Новак Ђоковић поклонио 100.000 долара манастиру ГрачаницаСрпски тенисер Новак Дјоковић приложио је манастиру Грачаницу 100.000 долара, који ће бити намењени откупу земљишне парцеле Падалиште у непосредној близини манастирског имања, саопштила је данас Епархија Рашко-призренска.
Манастир је принудјен да парцелу откупи по веома високој цени, јер би у противном имовина била заувек отудјена од манастира и цркве, што би имало веома штетне последице за српску заједницу у Грачаници.
Новчана помоћ за манастир Грачаница уплаћена је преко Хуманитарног фонда "Новак", који ради уз подршку бизнисмена и добротвора из Русије Генадија Тимченка, истакнуто је у саопштењу.
Поред спортских успеха, где храбро и достојанствено представља свој народ, Дјоковић се истакао и добротворном делатношћу и искреним помагањем страдалном народу са Косова и Метохије.
Поред његове редовне помоћи манастирима Хиландар и Св. Архангели код Призрена, српски тенисер је преко фондације "Наша Србија" помагао и стипендирао децу са Косова и Метохије, донирао амбулантно возило болници у Косовској Митровици, помогао деци ометеној у развоју у Бањој Луци, а упутио је и помоћ недавно пострадалим у земљотресу у Краљеву и поплавама у Лозници, наведено је у саопштењу.
(Тањуг)Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.