Одговорите мајке од абортуса

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј замолио је јуче запослене у Гинеколошко акушерској клиници Народни фронт да поразговарају са мајкама које намеравају да абортирају и посаветују их да то не чине, јер је "живот највећи дар".

15.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Одговорите мајке од абортусаЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј замолио је јуче запослене у Гинеколошко акушерској клиници Народни фронт да поразговарају са мајкама које намеравају да абортирају и посаветују их да то не чине, јер је "живот највећи дар".
- Нема оправдања да се у интересу неког бољег живота и стандарда чини тај грех. Нема већег догађаја од рађања новог живота, рекао је патријарх Иринеј у ГАК Народни фронт, приликом обележавања њене славе Светих Козме и Дамјана. Патријарх Иринеј је поручио запосленима да им је то морални задатак и захвалио им што својим послом "помажу тим малим бићима да уђу у живот", чиме "чине велико и свето дело".
- Живимо у неком посебном времену када се многе вредности не гледају очима које те вредности зашлужују. Једна од тих вредности је живот. Видимо да се врло лако растајемо са животом тих младих бића, рекао је патријарх Иринеј, наводећи да та "тешка реч абортус" означава нешто против чега се буни људска природа.
Патријарх Иринеј је нагласио да су села све празнија, школе са све мање деце и да ни један народ не сме да дозволи себи да ишчезне.
- Омогућимо да се чује плач детета, што је најлепша музика, да буде више колевки него гробова, то је услов да и ми опстанемо на овим просторима, поручио је поглавар Српске православне цркве.
Извор: Тањуг



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.