Отац Велибор Џомић: Захтјев тзв. ЦПЦ је глуп

Координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор Велибор Џомић казао је подгоричком “Дану” да је глуп захтјев такозване ЦПЦ, која је затражила јуче од Министарства одрживог развоја и туризма да уклони цркву са Румије.

08.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Отац Велибор Џомић: Захтјев тзв. ЦПЦ је глупКоординатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор Велибор Џомић казао је подгоричком “Дану” да је глуп захтјев такозване ЦПЦ, која је затражила јуче од Министарства одрживог развоја и туризма да уклони цркву са Румије.
“Законодавство у Црној Гори дозвољава разне иницијативе грађанима, па и глупе иницијативе. У ту категорију се сврстава и ова коју је поднијела тзв. ЦПЦ”, каже отац Велибор.
Он објашњава да се “иницијатори глупих иницијатива праве да не знају да је у барској општини прије више година потписан споразум са Свјетском банком, о мораторијуму на уклањање објеката без грађевинске дозволе у тој општини, а њих је 10.000″.
“Досадашње поступање органа управо свједочи да они поштују прописе. Та чињеница у потпуности оголијева глупост поменуте иницијативе”, сматра он.
С друге стране, каже он, данас на свијету нема вјерске заједнице која себе још назива црквом која тражи рушење цркве.
“Ова иницијатива само, по ко зна који пут, свједочи да у случају тзв. ЦПЦ није ријеч ни о каквој цркви, него о племенско-идеолошко-интересној организацији која његује методологију пајсера и обијања цркава и коју, попут митских бића, углавном активирају пред изборе. И то са циљем да вријеђају вјерска осјећања грађана, у овом случају православаца у Црној Гори, али и да неким кандидатима нанесу политичку штету. Знам да ће ме након ове изјаве „дежурне очи и уши“ АНБ-а и МУП-а поново оптужити да негирам „црногорску цркву“, али само констатујем чињеницу да то није православна црква, јер њу негирају православни канони и овакве безбожне иницијативе”, закључио је отац Велибор Џомић.
(Светигора прес)Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.