Отворено исповедање вере је наша дужност

„Вера нашег народа, која више деценија није могла да се испољава отворено, која је остајала у недрима, под сасудом, у одређеном временском тренутку је процветала као богат цвет, – рекао је Његова Светост Патријарх Кирил после свеноћног бденија у храму Свете Тројице у Јекатеринбургу 18. маја.

22.05.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Отворено исповедање вере је наша дужност„Вера нашег народа, која више деценија није могла да се испољава отворено, која је остајала у недрима, под сасудом, у одређеном временском тренутку је процветала као богат цвет, – рекао је Његова Светост Патријарх Кирил после свеноћног бденија у храму Свете Тројице у Јекатеринбургу 18. маја. – И данас живимо у посебно време, кад све више и више људи исповеда да су ученици Господа и Спаситеља.
То су и људи на власти, попут Јосифа, и угледни, попут Никодима, и људи различитих звања и положаја. Наступило је време, као што је наступило за Јосифа и Никодима, да се отворено говори о својој вери, тако је наступило време за наш народ да исповеда своју веру, никога се не стидећи и никога се не бојећи. Ми смо у својој кући, ми смо на својој рођеној земљи, живимо у православној Русији и зато је отворено исповедање вере данас наша дужност.“
„Исповедати пре свега значи живети у складу са Христовим заповестима. А кад немамо довољно снаге да испуњавамо ове заповести, барем треба да имамо снаге за исповедање својих грехова, за схватање тога да се у нашем животу нешто одвија како не треба. И тада, исправљајући свој животни пут, своје мисли, своја осећања и дејства наше воље, ми заиста можемо постати ученици Господа и Спаситеља,“ – истакао је руски Патријарх.
Извор: Православие.РуKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.