О нама


Већ више деценија наш народ је суочен са суровом економском кризом иза које се крију и све друге: социјална, политичка, морална, духовна... У стању духовног вакума, најугроженије је поколење које тек стасава – деца и омладина, неотпорни на медијску пропаганду хедонизма, неморала и бруталности. Истовремено, на духовном пољу легиони демонских војски зла наступају под окриљем разних либералних закона. А када је зло озакоњено, добро мора да се брани!

Зато се на духовној сцени, између осталих, појавила и Фондација „Пријатељ Божији“ као реализација идеје једног човека – Марка Сандаља, њеног оснивача и директора. И сам пробуђен и Духом Светим оживљен, а вођен љубављу и речима Христовим: „Забадава сте добили, забадава и дајите“ (Мт.10:8), он све што има, како духовно, тако и материјално, ставља у функцију служења Богу и свом Роду. Захваљујући томе, Фондација „Пријатељ Божији“ допрла је до душа премногих хиљада духовно гладних, жедних и промрзлих људи, који окусише топлину ватре запаљене искром љубави Христове. Његова жеља је да сав рад и презентација Фондације послужи на духовну изградњу и лично познање Бога као Спаситеља душа наших али такође и да се и други људи укључе и дају свој допринос сходно могућностима - финасијским, духовним, професионалним и другим.

Господ Исус Христос је рекао: „Благо сиромашнима духом, јер је њихово Царство Небеско“ (Мт.5:3). Овај вебсајт намењен је управо сиромашнима духом, онима који су гладни и жедни правде Божије, али и духовне хране за јачање духовног човека. Заиста није потребно много да би један просјак показао другом где је нашао парче хлеба које ће да подели с њим! Бог не тражи филизофе ни теологе, већ срце гладно и жедно Његовог Светог Духа и људе који са речи прелазе на дела, јер, како апостол Јаков учи, „вера без дела је мртва“. Зато и ви поделите то парче хлеба –  www.PrijateljBoziji.com са вашим пријатељима, па и непријатељима ако их имате, јер, Бог воли све људе и Његова жеља је да свака душа буде спашена.

Основни циљ Фондације јесте ширење Јеванђељског духа, васпитање и образовање на темељима православне хришћанске културе изникле из литургијске праксе, узрасле на ризници практичног живота и светоотачког искуства у црквеној заједници.

Оно, међутим, што је најизворније у Фондацији ''Пријатељ Божији'', а у исто време јединствено у мору  православних веб-презентација јесте производња документарних филмова. Кроз њих се Продукција обраћа човеку на тематском простору који намеће свакодневица. Управо у њој, као на биоскопском платну, одвија се сва драма духовног посртања и малаксалости. Наш свакодневни живот сведочи о трагичном незнању, погрешним закључцима, заблудама и лошим навикама, које су постале наша друга природа. Због тога, видео-продукција „Пријатељ Божији“ има веома јасну линију разграничења: како народ поступа, чини, мисли и верује, а како би требало, како Бог заповеда.

За све ово Фондација ''Пријатељ Божији'' снабдевена је благословом Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Иринеја.