Патријарх антиохијски повео молитву за ослобођење киднапованих архијереја

У Манастиру Баламанд надомак Триполија, Патријарх антиохијски Јовах X предводио је молитву за ослобођење двојице сиријских архијереја, отетих у априлу ове године.

25.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх антиохијски повео молитву за ослобођење киднапованих архијерејаУ Манастиру Баламанд надомак Триполија, Патријарх антиохијски Јовах X предводио је молитву за ослобођење двојице сиријских архијереја, отетих у априлу ове године.
Како је раније саопштено, Митрополит алепски Павле, брат Патријарха Јована, и сиро-јаковитски Митрополит Јохана Ибрахим, киднаповани су 22. априла 2013. приликом повратка у Алепо са турско-сиријске границе.
Патријарх је, овом приликом, позвао отмичаре да ослободе архијереје, и позвао сиријске власти да учине све што је у њиховој моћи.
„Боли нас када видимо шта се дешава у нашој отаџбини“, казао је он, подсјећајући да је у сиријском конфликту погинуло 93 000 људи, прогнано милион и шесто, а да је велики број људи остао без својих домова.
Сиријске власти су за отмицу оптужиле „терористичку групу“, што је термин који користе за побуњенике, док опозиционе снаге у Алепу поричу своје учешће.
Патријарх Јован је казао да цијени напоре сиријских безбједоносних снага, додавши: „Ипак, питамо се о њиховој способности. Зар је, заиста, могуће да не могу ништа да ураде?“.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.