Позвани сте на службу

Једног дана ћете изаћи пре Бога, лицем у лице и Бог ће оценити колико сте времена и енергијe посветили себи и својим циљевима, у односу на то колико сте инвестирали у друге људе. Ако увиђате да сте углавном себе-центрични, онда знајте да вегетирате, не живите пун живот и чак живите (по)грешно, јер овај живот нам је дат и осмишљен да бисмо били на служби Богу и другим људима.

20.04.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 0

На крају вашег живота на земљи наћи ћете се лицем у лице са Богом и Он ће оценити колико сте добро служили другим људима у животу. Свето Писмо каже: ”Дакле, сваки ће од нас дати Богу одговор за себе”. Замислите дубину  тог догађаја. Једног ће дана Бог упоредити колико сте времена и енергије посветили себи у односу на то колико сте времена и енергије инвестирали у службу другим људима око себе.

У том моменту ће сва наша извињења и изговори за себе-центричност звучати неуверљиво и врло површно: ”Али, била сам врло заузета…” или: ”Јурио сам своје важне животне циљеве…” или: ”Био сам заузет стицањем новца за моју породицу, забавом или зарадом новца за пензију…”.

На све наше изговоре Бог ће одговорити: ”Извини, али то је погрешан одговор. Ја сам те створио, спасао од смрти, призвао те на службу и заповедио ти да живиш живот служења и другима, не само себи. Који део мојих наредби није био јасан?”
Библија уверава неверујуће: ”А јарост и гнев онима који се упорно противе Истини, а покоравају неправди” (посланица Римљанима 2, 8)

Ми се осећамо потпуно живима тек када служимо и помажемо другима. Господ Исус је рекао: ”Јер ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради и јеванђеља, онај ће га сачувати.” (Јеванђеље по Марку 8, 35)

Дакле, потребно је отпустити своје себецентричне циљеве и посветити се оном што каже Господ. То ћемо испрва доживљавати као губљење себе, али након тога ћемо задобити много веће унутрашње богатство, јер ће нам Господ надодати Себе. 

Ова Истина је толико важна да је поновљена чак 5 пута у Јеванђељима. Што год Христос каже само један пут, веома је важно за нас, а ако то понови ПЕТ ПУТА, онда је то од стварно невероватне важности за нас. Требало би послушати и оно што Он каже један пут, а камо ли пет пута – не знам како ви мислите. Да закључимо: ако не служите другима, знајте да само вегетирате и не живите пуним животом, јер нам је живот дат ради служења Богу и другима. Бог од вас хоће да научите како да несебично волите друге људе и служите им што год више можете.

Извор: svetatrojicaroterdam.comKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.