Постављен бедем за одбрану каменичке цркве

Активисти коалиције "Сви за Нови Сад", данас су у Сремској Каменици направили бедем за одбрану Цркве рођења Пресвете Богородице од поплавног таласа чија се кулминација очекује наредних дана због високог водостаја Дунава.

13.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Постављен бедем за одбрану каменичке црквеАктивисти коалиције "Сви за Нови Сад", данас су у Сремској Каменици направили бедем за одбрану Цркве рођења Пресвете Богородице од поплавног таласа чија се кулминација очекује наредних дана због високог водостаја Дунава.
Председник Градског одбора Српског покрета обнове и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Јелић апеловао је на суграђане којима је потребна помоћ због поплава да се јаве активистима и волонтерима СПО-а и Народног покрета "Динара-Дрина-Дунав".
"Један објеката угрожених поплавама је Црква рођења Пресвете Богородице у Каменици, коју ћемо, надам се, спасити од оштећења. На њихов позив смо дошли заједно са својим активистима из Српског покрета обнове и Народног покрета "Динара, Дрина, Дунав", да својим примером покажемо да само ако смо солидарни и сложни, можемо превазићи невоље и проблеме изазване непогодама. Уједно апелујемо на све наше суграђане, да буду у приправности наредних дана и помогну својим комшијама и пријатељима у невољи. Уколико стари и изнемогли суграђани немају кога да зову у помоћ, нека позову наше активисте-волонтере на телефон 423-155 који ће дежурати у Радничкој 20 и чекати њихов позив", истакао је Јелић.
Према речима председника Покрета "Динара-Дрина-Дунав", Томислава Бокана, уз бедем су обезбеђене и пумпе за сувишну воду.
"Обезбедили смо две пумпе да воду која продире у подрум храма вратимо у Дунав. Апелујемо на грађане да се одазову и помогну угроженима, а ми ћемо увести даноноћна дежурства док овакви услови трају", додао је Бокан.
Протојереј Теодор Катић, парох Цркве рођења Пресвете Богородице, навео је да је црква 2006. године због поплаве већ претрпела велику штету.
"Надам се да смо овај пут на време реаговали, знајући шта нас чека ако су прогнозе тачне. Светиња се мора одбранити. У Храму ће бити оформљен штаб одакле ће бити пружана помоћ угроженим грађанима, а када прође све, захвалићемо се Господу. Верујем у ове људе и надам се да ће их бити још више", изјавио је Катић.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.