Православни интензивирају хуманитарну помоћ у Сирији

Антиохијска патријаршија и Међународно православно доброчинство (ИОЦЦ) настављају да заједничким снагама пружају помоћ угроженима у Сирији, као и онима који су, због сукоба у овој земљи, били приморани да емигрирају.

01.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Православни интензивирају хуманитарну помоћ у СиријиАнтиохијска патријаршија и Међународно православно доброчинство (ИОЦЦ) настављају да заједничким снагама пружају помоћ угроженима у Сирији, као и онима који су, због сукоба у овој земљи, били приморани да емигрирају. Њихов рад је увелико отежан чињеницом да су оштећени многи путеви којима се транспортује сировина за огријев у овим хладним месецима, такође оштећене су многе електране, а нестабилност у региону је узроковала и критичан недостатак горива.
„Све лошија безбедоносна ситуација у Сирији узрокује кашњење у примању и дистрибуцији хуманитарне помоћи“, казао је званичник ИОЦЦ, Марк Оханиан. „Додатни изазов је проналажење неопходних залиха одговарајућег квалитета и квантитета, али ИОЦЦ и Патријаршија користе своје дуготрајне локалне и регионалне везе да обезбеде константан прилив хуманитарне помоћи“, казао је он.
ИОЦЦ и Антиохијска патријаршија су одговорили и на хитну хуманитарну ситуацију сиријских избјеглица у Јордану и Либану. Хиљаде жена и деце свакодневно пристижу у кампове у овим земљама. „Рад на помоћи расељеној сиријској деци је пресудан у обезбеђивању њиховог душевног здравља“, истакао је Оханиан.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.