Први православни храм у Индији

Влада Индије у цјелости је подржала идеју подизања првог православног храма у тој земљи, и у току године вјероватно ће издвојити дио земљишта за изградњу.

07.05.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Први православни храм у ИндијиВлада Индије у цјелости је подржала идеју подизања првог православног храма у тој земљи, и у току године вјероватно ће издвојити дио земљишта за изградњу, новинарима Итар-Тасса је саопштио званични представник једине православне парохије у Индији, парохије Светог апостола Томе, Субрата Бакши.
„Генерални гувернер нас је увјерио да ће земљиште бити додијељено“, казао је Бакши. „Захтјев се тренутно разматра, ми планирамо такође да се сретнемо са другим званичницима, укључујући главног министра Делхију Шејлој Дикшит, да бисмо добили њихову подршку.“
Парохија је званично регистрована у октобру 2012. године. На свечаној церемонији приликом њеног оснивања у Руском центру за науку и културу у Њу Делхију, присуствовали су: министар информисања и радиодифузије Маниш Тевари, амбасадор Русије у Индији Александар Кадакин и шеф Евроазијског одјељења иностраних послова Аџај Бисарија.
Ове године у Њу Делхију је прослављен Васкрс. Више од стотину православних хришћана из Русије, Белорусије, Њемачке, Индије и Француске учествовали су у васкршњем богослужењу, које је служено у једној од сала амбасаде Русије у Индији.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.