Примили ислам уз претњу пиштољем

Пакистанска полиција је изјавила да су ухапшена тројица муслимана-радикала, који су мучењем приморали хришћанску породицу да прими ислам, преноси портал Цалам1.

12.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Примили ислам уз претњу пиштољемПакистанска полиција је изјавила да су ухапшена тројица муслимана-радикала, који су приморали хришћанску породицу да прими ислам, преноси портал Цалам1.
У свом интервјуу официр надлештва Абд ал-Гафур је саопштио да је 10. октобра у предграђу Исламбада ухапсио тројицу мушкараца од око тридесет година. Као повод за спровођење оперативних мера послужило је саопштење главе једне од породица града у којем се садржала информација о насилном обраћању његових укућана у ислам. По изјави настрадалог мушкарци су упали у кућу где су мучећи чланове породице постигли да хришћани изговоре шахаду. Абд ал-Гафур је такође саопштио да је откривено да један од осумњичених одржава везу с исламистичким терористичким групацијама.
Овај догађај ни из далека није прва епизода у бесконачном низу актова насиља усмерених против хришћанских мањина у Пакистану. Тако је 22. септембра минирана католичка црква у граду Пешевару на истоку земље услед чега је живот изгубило око 80 људи који су се молили. „Због напете ситуације преко 300 породица из провинције Синд, које су се спасавале од терора нашле су уточиште у суседној Индији за последње две године,“ – подсећа агенција.
Превод с арапског Фарес Нофал, извор: православие.ру
 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.