Промироточила икона Мајке Божије

Православна византијска икона Пресвете Богородице, коју је турска муслиманска породица добила у Антакији и донијела са собом у Париз почела је да мироточи!

04.03.2015. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Прије више година један брачни пар из Турске (конкретно из рејона Антакија, некадашња Антиохија) обрео се у Паризу. Тамо су се запослили и населили у предграђу Париза. Њихова имена су Есат и Севим Алдидароглу.

У њиховој кући, у Паризу, увијек се може видјети мноштво посјетилаца, не само из Француске, него и из иностранства. Они долазе да виде икону, коју глава куће зове чудом.

Православна византијска икона Мајке Божије, коју је породица добила у Антакији и донијела са собом у Париз (иако су они муслимани) почела је да мироточи, пише грчки портал Ромфеа. Како говоре сами Алдидароглу, икону им је поклонио православни монах, Грк из Либије 2006. године. Тек што су они добили ту икону одмах су осјетили њену велику светињу, од тада се у њиховј кући зацарио некакав необјашњиви мир.

Када су стигли у Париз, икону су са страхопоштовањем узели са собом. Чим је икона постављена у посебну просторију у новој кући, она је одмах, према тврдњама супружника, почела да плаче. Вијест се брзо проширила не само међу Турке него и међу хришћане. Икона „Свесвета Дјева“, како ју је зове турска породица, одмах је постала мјесто поклоњења и извор чудеса.

Вијест о новој икони проширила се буквално по читавом свијету и сада долазе људи из Њемачке и Белгије да се поклоне икони Мајке Божије.

Есат Алдидароглу прича да је недавно дошла млада невјеста која никако није могла да затрудни, што је довело скоро до краха брака. Жена се дуго на кољенима молима крај иконе Богородице и буквално након неколико дана она је позвонила и са сузама испричала да се десило чудо и да је трудна. 

Скептицима портал Ромфеа представља фотографије чудотворне иконе из кући турске породице у Паризу, као и текст из турског часописа под назвивом „Чудо Мајке Божије у дому једног Турчина“.

Са руског: Марија Живковић
Извор: Православие.руKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.