Протест у Каиру против учесталих напада на цркве

Више стотина Копта хришћана учествовало је у маршу организованом поводом паљења цркве светог Георгија у Сарсени 15. фебруара, као и поводом све већег броја случајева уништавања цркава од стране исламских екстремиста.

22.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Протест у Каиру против учесталих напада на црквеВише стотина Копта хришћана учествовало је у маршу организованом поводом паљења цркве светог Георгија у Сарсени 15. фебруара, као и поводом све већег броја случајева уништавања цркава од стране исламских екстремиста.
Према извјештају новинске агенције АИНА, неколико група за права Копта покренуло је иницијативу за марш од Шубре, густо насељене четврти Каира, до зграде суда у центру града, „захтијевајући правду“, како кажу организатори.
Учесници протеста захтијевали су да се црква у Сарасени обнови и да починиоци буду осуђени, као и кривци за претходне нападе на цркве у протекле двије године од пада Мубарака.
Према извјештају АИНА-е, тражено је и да се прекине са праксом састанака „измирења“, које власти намећу Коптима, а у којима Копти губе сва своја права.
Међу учесницима протеста било је и муслимана.
(Радиосветигора)Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.