Русија тражи проналажење криваца за вандализам на КиМ

Москва је данас изразила забринутост због пораста вандализма на Косову, а од међународних снага затражила да предузму неопходне мере и пронађу и казне људе који стоје иза ових варварских аката. Москва је нарочито незадовољна покушајем уништавања православног манастира у Ђаковици и паљењем православне цркве у Обилићу.

24.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Русија тражи проналажење криваца за вандализам на КиММосква је данас изразила забринутост због пораста вандализма на Косову, а од међународних снага затражила да предузму неопходне мере и пронађу и казне људе који стоје иза ових варварских аката.
Како јавља Итар-тасс, портпарол руског министарства спољњих послова Александар Лукашевич изјавио је да је протеклих дана оскрнављено више од 150 српских гробова, док је споменик из Другог светског рата дигнут у ваздух.
Москва је нарочито незадовољна покушајем уништавања православног манастира у Ђаковици и паљењем православне цркве у Обилићу, наводи руска агенција.
"Ми захтевамо од међународних снага на Косову да, у складу са својим мандатом, предузму неопходне мере и пронађу и казне људи који стоје иза ових варварских аката и спрече такве инциденте у будућности", истакао је Лукашевич.
У међувремену, руски министар спољњих послова Сергеј Лавров је на конференцији за новинаре рекао да ће Москва подржати Београд у намери да тражи од УН да спроведу истрагу о трговини људским органима на Косову, преноси руска агенција.
"На жалост, суочени смо са неконструктивним ставом Европске уније. ЕУ ремети истрагу која се слабо одвија. Мислим да се истрага полако укида", казао је Лавров.
"Ми полазимо од чињенице да подржавамо фер захтев Србије. То је пре свега проблем Србије. Србија планира да покрене ово питање у Савету безбедности УН и ангажује УН у овој истрази. Ми ћемо подржати ове планове", закључио је руски шеф дипломатије.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.