Са Богом је све могуће

Будимо искрени – живот може бити прилично тежак. Понекад нам се, поготову у тешкоћама, чини да је јако тешко веровати у Бога. Али без обзира са каквим околностима се суочавате, Бог жели да вам помогне да изађете из невоља.

11.10.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 2

Ни мало не треба да нас чуди ако Христови следбеници по некад пролазе кроз тешка времена. Јер Господ нам је поручио; ”Али знај да ће у последње дане настати тешка времена.” (2. посланица Тимотеју 3, 1). Ипак, ти и ја можемо без проблема проћи кроз тешка времена, уколико имамо снажну веру.

Сигурaн сам да и ти као и ја, желиш да изађеш као победник из сопствених тешких околности. Али како то можемо постићи уколико осећамо да нам је вера слаба?

Тајна се крије у овоме; када своје проблеме упариш са Божијом силом, онда ништа није немогуће.

Кроз целу Библију, поготову Стари Завет, ми читамо о људима, који су се сусретали са невероватним тешкоћама, као што је било Мојсију на обали Црвеног Мора или пророку Данилу, који је целу ноћ провео у јами са гладним лавом. Људски гледано, ове околности су без сумње изгледале безнадно. Али унутар оваквих догађаја ми учимо важну чињеницу; када Бог сретне безнадну ситуацију, ми морамо променити свој ментални став и рећи; ”СВЕ је могуће уз Господа.”

Свето Писмо нас учи у посланици Ефесцима поглавље 3, 20-21; ”А Ономе који може још и НЕУПОРЕДИВО ВИШЕ УЧИНИТИ од онога што ми иштемо или мислимо, по сили која дејствује у нама. Њему нека је слава у Цркви у Христу Исусу кроз све нараштаје у векове векова. Амин.”

Да ли сте схватили? Бог је моћан и у способности да уради далеко више од онога што ми тражимо или мислимо. Зато мисли велико и тражи од Бога велико и посматрај како ће Он да учини још и више.

Да ли се данас суочаваш са безнадном ситуацијом? Можда су то тешкоће у браку или финансијама, или са твојим здрављем? О чему год да се ради, клекни на колена и представи Богу своју безнадну ситуацију, као свом пријатељу и владару. Наш Бог је специјализован за безнадне и немогуће ситуације. И као што је Господ Исус рекао у Јеванђељу по Марку 10, 27; ”Људима је то немогуће, али Богу није; јер све је могуће Богу.”

Зато запамти, уместо што ћеш зурити у безнадну ситуацију, веруј да је Бог добар – Њему је стало до тебе и Он има одличан план за тебе да би те извукао из немогуће ситуације. Читај Божију Реч – Библију и буди послушан ономе чему те Бог учи кроз ту књигу.

А када се мало оснажиш у вери, веруј да ће те Бог снабдети управо оним што ти је потребно. Могуће је имати јаку веру у тешким временима. Само дозволи да твоје ”безнађе” буде представљено Богу. А потом посматрај шта ће Он учинити са свим тим.

Протојереј Војислав Билбија
Извор: svetatrojica.wordpress.comKomentari (2)

12.12.2014.

Dragica

Dragi Boze pomozi svima pa i meni!


Коментариши

26.08.2018.

Alen Babic(ALEKSA) BELI

DA Sa bogom je sve moguce, Prolazim te stvari. I da, Bog u meni ja u njemu. Da je to predivno blago je receno. Ustvari ono sto bog i ja imamo beskrajno je neuporedivo sa zivotom. Slava ocu sinu svetom duhu. Svako dobrooo

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.